Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Chrysler Vision-tråden

Alla Chrysler-bilar här
Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

ons 22 dec 2010, 16:59

Är du ute efter en hållbar 90-tals jänkare (här i Sverige) förutom Chrysler Stratus så är faktiskt Chrysler Vision (Eagle Vision) ett bra köp, tro det eller ej men det är en hållbar och snabb bil, utseendet kanske är lite udda jämfört med andra bilar men om man bortser från det så är det ett bra köp. Jag tycker dock den är snygg ;)

Och det bästa är, automatlådan är uppgraderad och förstärkt i originalutförande (mot den som sitter Voyager, Stratus med mera..) så den behöver man inte oroa sig för. Bilen är tyvärr framhjulsdriven men det är väl ingen större förlust. Men att köp till en automatlådekylare skadar aldrig!

En stark motor på 3,5 (eller 3,3 liter) liter gör ju inte saken värre? Och inte så värst törstig heller. 3,5 litern är på dryga 210 hk. Synd dock att den inte fick 2,7 liters motorn som kom till Chrysler Sebring och Chrysler 300m.

Välutrustad, bra komfort och pålitlig men EJ bensinsnål kan man nog sammanfatta den med.

När alla ser på en Chrysler under 90-talet så är väl problem med automatlådan det första alla tänker på? Men med en Vision behöver du inte tänka "lika mycket" på det ;)

Från årsmodell -96 så var autostick tillval, vilket betyder att man kunde växla själv med automatlådan.

Det finns många fina Vision på blocket.se, så nu är det bara att hitta en till en billig peng.

Bilen tillverkades mellan -93-97.

OBS, Chrysler 300m är efterträdaren, och med "mer modern" design så kanske den är ett bättreval, samma pålitliga drivlina och motor fast allting är lite "nyare".


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Annons
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

sön 02 jan 2011, 13:54

Hej.

Har köpt mig en Chrysler Vision -96. Så här ser kärran ut:
Bild

Har ett problem med den, det kommer ingen värme från värmesystemet inne i bilen. Finns inga felkoder, alla slangar i motorutrymmet är varma och tempmätaren visar korrekt värde osv. Alltså cirkulerar vattnet men det kommer ingen värme. En polare trodde att det kunde ha hamnat löv eller annat vid något spjäll eller liknande?

Har dock provat att resetta AC´n genom att hålla in knapparna: "Floor", "Mix" & "Defroster". Ingen felkod visades och ac´n återställde alla portar och spjäll (tror jag).

Sen undrar jag om motorn i bilen. Är det en pålitlig pjäs eller är den bräcklig som ett korthus? Undrar eftersom man hört mardrömshistorier om Chrysler Voyager om blåsta toppapackningar och rasade lådor. Jag personligen vill ju tro att detta beror på misskötsel och inte dålig kvalitet, men jag kan ju ha fel?

Så hur ligger det till med den annars så härliga 3.5l V6´an?
Min bil har bara gått 22.000 mil.

Annan fråga:
Här är stereon i min bil:
Bild

Vad kan ni berätta om den? Bilen är en Limited Edition och har Infinity-högtalare. Är det något krut i stereon? Finns det lågnivåuttag eller liknande på den? Den stödjer tydligen cd-växlare men det sitter ingen i bilen. Är kablar till detta fördraget? Kan jag hitta kablar till detta i skuffen om jag viker undan inredningen där bak?

Någon har tydligen knäckt höger antenn och vänster antenn åker inte upp när radion startas, är den inte till för radio? Kan jag flytta kablarna från den högra till den vänstra?

Belysingen i stereon blinkar till och hela strömförsörjningen till stereon verkar glappa. Är det strömkabeln som har glidit ur en bit kanske?


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 02 jan 2011, 14:29

Hej!

För det första, mycket bra och snygg bil, bra köp helt enkelt!

Jag personligen hade inte oroat mig för bilens pålitligthet gällande motor och drivlina, den bör minst hålla till 35 000 mil om inte mer, bara man sköter om allting och inte kör som en galning.

Ang. felet med värmen, kommer det ingen som helst värme vare sig du vrider reglaget eller trycker in knapparna på olika lägen? Det kan mycket väl vara fel på reglagen, så skruva dän den panelen och tar ur reglaget å kolla så allt stämmer, sitter med 3 skruvar. Har du kollat så att det är korrekt mängd kylarvätska i bilen?

Antar att du köpte bilen nyligen, när det var och är ganska kallt ute? Ingen ispropp i systemet? Eller har du haft bilen i garage så en sådan propp ev. tinat upp? Kollat så att det är korrekt procent glykol, finns billiga mätstickor på Biltema för en 20-30:- kronor.

Annars är det nog värmepaketet, finns billigt på ebay.com, så det är oavsett inga stora summor det handlar om.

Ang, stereon så brukar dom vara ganska "kraftfulla", men högtalarna går ganska lätt sönder om man vrider på alltför mycket. Blinkar stereon hela tiden eller under en viss period?

Det bör finnas framdragna kablar till CD-växlare.

Men det bästa är nog att köpa en CD-spelare Chrysler original 2-din, här är en på ebay.com för runt 600:- inkl. frakt till Sverige:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/02-04-Do ... ioQ5fVideo

Ska själv beställa hem en nyare sådan stereo till min Dodge Avenger, då min nuvarande också har lite problem.

Men kolla först så att det inte glappar i någon kontakt, kan ha åkt ur när man satt i stereon igen, det är väldigt enkelt att lossa den och panelen runt om.

Jag tror att det bara ska finnas en antenn till höger på bilen, sett bakifrån, så den andra antennen är nog någon universalmodell, eller hur ser den ut? Jag hade köpt en ny antenn till höger sida där antennen ska sitta :)


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

sön 02 jan 2011, 16:44

Hej. Jag fick den för 4000kr. Jag prutade ner den från 11.000kr just pga detta med ac´n som blåser kallt.
Jag lät en duktig usa-bilsintresserad kompis kolla på bilen, så vi kollade följande:

* Kylarvatten efter bubblor, missfärgning, avgaslukt, vatten i olja samt fryspunkt. Fryspunkten var -17°c tydligen, vattnet var grumligt men ingen olja i vattnet och inget vatten i motoroljan. Bubblade ej heller. Luktade inte avgaser.
* Körde också felkodstest på ac´n genom att hålla ner de tre knapparna som nämndes på ett amerikanskt chrysler forum. Ingen felkod visades.
* Kände på alla slangar och alla var varma och tempmätaren håller sig nästan i mitten alltid. Ska ordna foto på detta senare.

Hans gissning var att det var något spjäll som det hade hamnat löv i som gjorde att det inte öppnade/stängde ordentligt. För det kommer lite ljummig värme, tillräckligt för att få bort imma på framrutan i -14°C.
Har bokat tid på Chrysler i Malmö för felsökning av ac´n, nu på onsdag. Får se vad de hittar.

Om motorn nu då:
läste på wikipedia att den är en SOHC (Single OverHead Camshaft) "non-interference engine". Med andra ord ska det inte hända något vid kamremsbrott, precis som på Volvos gamla B230-motorer? Detta gällde endast 3.5l motorn mellan -93 och -97. Stämmer detta?

Är blåsta topppackningar något vanligt förekommande problem på just 3.5l motorn?

Angående bränsleförbrukningen får jag säga att enligt färddatorn drar den mellan 0.7 och 0.9 liter/milen i motorvägsfart på ca 110km/h. Detta då trots följande:

* 225 breda däck
* 1800kg bil
* automatlåda
* mig bakom ratten
* felaktig hjulinställning fram (vänster framhjul pekar synbart utåt när höger pekar rakt fram)

Angående stereon:
Den blinkar lite hursom, ibland lyser den hela tiden, ibland är den helt död. Allting verkar bero på ojämnheter i marken. Min teori är att nån kabel är lös baktill eller glappig. Förre ägaren har dessutom slagit in fel kod i den så jag måste vänta 2h innan ny kod kan slås in. (Går det att vänta ut dessa 2h under körning eller måste bilen stå stilla med enbart tändning påslagen? Har bara ägt bilen sedan strax innan jul 2010.

Det sitter två likadana antenner bak på bilen, en på var sida. Men det är bara den högra (den knäckta) som ger ljud ifrån sig. Jag har inte tänkt på att kolla innanför inredningen på vänster sida bak efter anslutningar till antennen. Tänkte att man kanske kunde koppla över från den högra till den vänstra? Var ska de fördragna kablarna till växlaren finnas någonstans? Så jag vet vart jag ska leta efter dom.

En sista fråga, som jag kom på just nu, hur ser jag om bilen har larm? När jag låser bilen så blinkar inte varningsblinkersen, men tutan ger ifrån sig ett kort tut. Och det borde den väl inte göra om bilen endast hade haft fjärrlås?


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 02 jan 2011, 17:25

Hej igen!

Det var duktigt prutat!

Jag svarar med lite osäkerhet just nu.

Vilka slangar kände du på? De som går till kylaren samt de 2 som går in mot "torpedväggen", dvs. de som går in mot kupén?

Det är antingen ett spjäll som inte öppnas eller värmepaketet (återkommer med mer info).

Kommer det "mer värme" om du varvar bilen i "Park" till typ 2500 rpm?

Jag har aldrig hört att topplockspackningen är ett problem på någon Chrysler, inte mer än mot andra bilar. Och om kamremmen går av så borde det inte ställa till större bekymmer. Det gäller endast på första generationens 3.5 liters motor.

Lossa gärna stereon och kolla så inget glapp finns. Det finns nog stor chans att den är defekt om inget glapp är uppenbart.

När det gäller koden så måste stereon vara påslagen i 2 timmar med konstant ström, dvs. antingen tändningen i ON eller så kör du bilen, inga som helst avbrott får ske, då kommer det börjas om och det kan ta ännu längre tid än 2 timmar! Har du korrekt kod så att du inte slår in fel?

Lättast att kolla efter larm (vilket den bör ha om jag inte minns fel, det var Dodge Intrepid som ibland saknade både larm och fjärrlås) är att sätta dig i bilen och låsa med den trådlösa nyckeln och sedan vänta i 20 sekunder och sedan försöka öppna förardörren från insidan, då borde larmet gå av och den tutar och blinkar med strålkastarna. Stäng sedan av larmet genom att låsa upp med nyckeln på förarsidans utsida eller via den trådlösa nyckeln. Det ska gå att stänga av "tut-ljudet" vid låsning om man vill (tror jag).

Klädseln i bagageutrymmet sitter inte så "fast" mot väggarna så det bör att gå slita bort ganska enkelt och kontrollera antennen och ev. kablar till CD-växlare.

PS, kan du skicka länk till A/C-testet på engelska forumet?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

fre 28 jan 2011, 00:09

Hej!

Ursäkta att jag ej varit inne på länge. Men har haft både dator och modemhaverier så nu har jag äntligen fixat nytt av bådadera. Har ej orkat och haft tid att söka i skuffen efter kablar eller krångla med stereon.

Om vi nu ska fokusera på annat så har jag märkt av följande:

1: När jag kör på/i håligheter så knarrar och klonkar det från framvagnen. Är ej 100 på om det inte hörs lite från bakändan med. Är detta ett vanligt fel på dessa bilar, iochmed att de är så tunga? Är det glappa spindelleder eller är det bussningar? Jag märker av knarrandet när den stått över natten och startats och vrider på hjulen utan att ha kört, så knarrar det. När jag kör och bromsar ner kraftigt samtidigt som jag svänger så knarrar/klonkar det lite.

2: Lade märke till att ratten är vriden något åt höger när framhjulen är rakt framåt. Höger framhjul pekar då rakt fram medan vänster pekar en aning åt vänster/utåt. Hjulinställning som krävs, efter man löst problemet med knarrandet? Är det 2 eller 4-hjulsinställning på en sådan?

3: Vad kan det kosta att tona alla bakrutor efter b-stolparna? Vem tonar billigast i Malmö/Skånetrakten?

4: Har märkt att helljuset på min bil är apdåligt. Det lyser även blåaktigt?? Halvljus + dimjus lyser både längre och mer. Tänkte därför köpa Xenon-kit och montera i helljusreflektorn och låta halvljuset vara som det är. Då får ja bättre hellljus iallafall?

5: Finns det något Eco-chip till denna bilen? Så att man får ner förbrukningen en aning, kanske lite mer flås samtidigt?

6: Har märkt att lådan inte är så rapp på att lägga i lägre växel vid kickdown utan kan ta en liten stund på sig ibland? Normalt?

7: Har nu lagt märke till att ett relä i motorrummet klickar när bilen står stilla och är låst och avstängd. Det klickar ibland ojämnt, ibland jämnt. Jag stod och kikade in genom förardörrens ruta igår och tyckte mig se om jag ej såg fel, att först så klickade det, så lös INTE "Anti-theft"-lampan på stereon, den var då sart i ca 1-2 sek, sedan hördes ett nytt klick och den blinkade en gång i samband med klicket. Sedan kom ett nytt och den blev svart i 1-3 sec därefter ett nytt klick och den tändes. Sedan blinkade den ett par flera gånger i rad innan det upprepades i oregelbundet mönster? Något relä som har med stereon att göra?


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 28 jan 2011, 00:47

Hej!

Det är okej! :)

1. Det är nog både bussningarna och spindellederna, men har den besiktigats nyligen så är det nog ingen fara om det inte känns och låter jättemycket? Det har ju med säerheten att göra om dom är alltför dåliga, så kolla upp det annars, tror inte du kan byta dem själv eftersom då måste man ha gott om utrymme och rätt verktyg, annars kan det ta väldigt lång tid att bara få loss allting.

2. Alla 4 hjulen måste ställas in.

3. För mig kostar det 1500:- (vid sidan om, svart) att tona bakrutorna i valfri toning. Så absolut inte högre än det hade jag betalat (har även en kille som kan göra det för 500:- men då får jag köpa materialet själv). Men detta är i Värnamotrakten, i Skånetrakten vet jag om Combitext.se i Helsingborg, Solfilmsmontören i Malmö (solfilm.se). Finns nog flera men jag är inte så bekant med Skånetrakten vad gäller sådant :)

4. Det känner jag igen, Chrysler är kända för sina strålkastare, i alla fall under 90-talet. Är dom helt dimmiga på utsidan? Prova att putsa upp dom med linjära rörelser med putsduk och rubbing, sen hårdvax och mer polertrasa (bara linjära rörelser). Och sedan konverterar du till Xenon-kit (får se om Bilprovningen godkänner det, prompta för dom att du hellre vill se vägen än att köra av den med dom gamla lamporna) :)

5. Nej det finns ingen riktig utvecklad programvara eller chip, bara fejk såsom resistor osv. bör starkt undvikas.

6. Det borde vara normalt med lådan, om det inte tar en evighet vill säga för bilen att reagera? :) Jag hade dock undvikat full kick-down till 1:a växeln.

7. Var det fuktigt ute när det började klicka, eller svinkallt som idag :) ? Har du bytt plats på de olika reläna som har samma specifikationer?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

fre 28 jan 2011, 01:01

Avenger skrev:Hej!

Det är okej! :)

1. Det är nog både bussningarna och spindellederna, men har den besiktigats nyligen så är det nog ingen fara om det inte känns och låter jättemycket? Det har ju med säerheten att göra om dom är alltför dåliga, så kolla upp det annars, tror inte du kan byta dem själv eftersom då måste man ha gott om utrymme och rätt verktyg, annars kan det ta väldigt lång tid att bara få loss allting.

Hade tänkt lämna in bilen för detta, då jag ej har något garage eller tid, ork eller lust att göra det själv på en sådan avancerad bil.

2. Alla 4 hjulen måste ställas in.
Ok.

3. För mig kostar det 1500:- (vid sidan om, svart) att tona bakrutorna i valfri toning. Så absolut inte högre än det hade jag betalat (har även en kille som kan göra det för 500:- men då får jag köpa materialet själv). Men detta är i Värnamotrakten, i Skånetrakten vet jag om Combitext.se i Helsingborg, Solfilmsmontören i Malmö (solfilm.se). Finns nog flera men jag är inte så bekant med Skånetrakten vad gäller sådant :)
Ok. Ska kontakta Solfilm och höra vad de tar. Den måste ju vara fin till sommaren :)

4. Det känner jag igen, Chrysler är kända för sina strålkastare, i alla fall under 90-talet. Är dom helt dimmiga på utsidan? Prova att putsa upp dom med linjära rörelser med putsduk och rubbing, sen hårdvax och mer polertrasa (bara linjära rörelser). Och sedan konverterar du till Xenon-kit (får se om Bilprovningen godkänner det, prompta för dom att du hellre vill se vägen än att köra av den med dom gamla lamporna) :)
De är rätt dimmiga, men det är svårt för mig att avgöra just nu eftersom bilen ej har strålkastarspolare och det är snö, smuts och salt och övrig skit på bien just nu (den ska tvättas imorgon) :)

5. Nej det finns ingen riktig utvecklad programvara eller chip, bara fejk såsom resistor osv. bör starkt undvikas.
Ok, då vet jag det. Lite synd.

6. Det borde vara normalt med lådan, om det inte tar en evighet vill säga för bilen att reagera? :) Jag hade dock undvikat full kick-down till 1:a växeln.
Evighet tar det väl inte, men man kan nog få vänta 0.5-1 sec ibland när den ska växla ner, precis som om den inte vet om den ska segdra vidare eller välja att växla ner. Lite beslutsångest? Kanske ska vara så?

7. Var det fuktigt ute när det började klicka, eller svinkallt som idag :) ? Har du bytt plats på de olika reläna som har samma specifikationer?
Alltså det har ju varit kallt ute hela tiden så det är svårt att avgöra när det började och varför. Några reläer har jag varken tittat på eller bytt plats på. Så jag har ingen aning om vilket det är men det verkar höra ihop med stereons krånglande på något vis. Det hördes inget när jag var ute nu och kollade detta med "larmet".

Har också lagt märke till att det knakar en del om bakrutan när det är riktigt kallt ute, precis som om den flexar/rör sig en aning. Inget att oroa sig för eller? Beror väl med på att jag inte kan få värme i bilen pga att ac´n blåser kallt i varm-läget?

En annan fråga, vad kostar det att byta kamrem på en sån här bil? Byter de vattenpumpen samtidigt? har fått ett kvittrande/släpande ljud i motorrummet nu. Kan det vara löphjul eller vattenpump som börjar bli gammalt?

Sista frågan, tänkte köpa ett par andra fälgar att ha som vinterfälgar så att mina snygga kromfälgar är hela till sommaren. Hade tänkt mig ett par sådana här:
Bild
Cragar heter dom. Vad har Chrysler Vision -96 för ET och bultmönster på fälgarna? Mina däck är orgnal 225 breda och sitter på 16" fälgar. Vet ej vad det är för profil på dom.


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 28 jan 2011, 01:17

Hej igen!

Jag ska kolla upp det om reläet.

Och oroa dig inte över bakrutan, den kan inte röra på sig. Det är säkert bara is/snö som frusit och ligger och knakar, väldigt vanligt.

Vattenpump bör bytas när kamremmen bytes. Har ej någon pris på detta, då alla verkstäder är så olika, men jag hade nog kollat med en lokal verkstad som är märkesoberoende. Men jag skulle inte tro att det är jättedyrt, eftersom jobbet inte är så svårt på din bil. Så om någon begär överpris mot vad du tycker är rimligt så åk till någon annan. PS, köp materialet själv så att det inte blir några pålägg på detta.

Bilen har bultmönster 5x114,3 och ET 38.

Bra att du sparar på kromfälgarna så att dom håller sig fina :D


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

fre 28 jan 2011, 01:29

Avenger skrev:Hej igen!

Jag ska kolla upp det om reläet.

Och oroa dig inte över bakrutan, den kan inte röra på sig. Det är säkert bara is/snö som frusit och ligger och knakar, väldigt vanligt.

Vattenpump bör bytas när kamremmen bytes. Har ej någon pris på detta, då alla verkstäder är så olika, men jag hade nog kollat med en lokal verkstad som är märkesoberoende. Men jag skulle inte tro att det är jättedyrt, eftersom jobbet inte är så svårt på din bil. Så om någon begär överpris mot vad du tycker är rimligt så åk till någon annan. PS, köp materialet själv så att det inte blir några pålägg på detta.

Bilen har bultmönster 5x114,3 och ET 38.

Bra att du sparar på kromfälgarna så att dom håller sig fina :D
Ok. Ska höra med den lokala greasemonkeyn vad han ska ha för byte av dessa prylar. Har du en lista på vad för delar som i såfall ska införskaffas på egenhand? Bör man kanske även be honom kika på detta med knakandet från hjulupphängningen?

Det är nog som du säger, med snö och is på rutan som knakar.

Ska kolla nu om jag kan hitta ett par sådana Cragarfälgar med de fälgspecsen, och sen nanna kudden =)


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 28 jan 2011, 09:36

Här har du ett kit för runt 1 000:- inkl. frakt: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Gates-En ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Sedan finns det också på Mekonomen, Meca, Autoexperten, dom tar sina delar från Hansen Racing ;)

Där kostar det dock över 2 000:- om jag inte såg fel.

Mekanikern kan ju kolla på bussningarna och spindellederna för säkerhets skull, där är som tur var inte materialet dyrt (i USA).

Hittade du några fälgar ;) ?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

fre 28 jan 2011, 23:11

Avenger skrev:Här har du ett kit för runt 1 000:- inkl. frakt: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Gates-En ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Sedan finns det också på Mekonomen, Meca, Autoexperten, dom tar sina delar från Hansen Racing ;)

Där kostar det dock över 2 000:- om jag inte såg fel.

Mekanikern kan ju kolla på bussningarna och spindellederna för säkerhets skull, där är som tur var inte materialet dyrt (i USA).

Hittade du några fälgar ;) ?
Ok. Ska beställa ett sådant kit.

Kom att tänka på en sak idag, sitter filtret på växellådan, inne i lådan så att hela lådan måste ner i beståndsdelar eller sitter det lättåtkomligt som det gör på automater som är längsmonterade som på t.ex volvo 740 eller dodge van osv? Är det utbytbart alltså?

Jag hittade ett par fälgar faktiskt, dessa:
"CRAG-3427712, 16x7, 5x4.5 4"
http://www.jeep4x4center.com/jeep-wheel ... in-342.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Kan det vara rätt sort tror du, gällande ET och bultmönster osv? Kan du hjälpa mig finna någon i Sverige som säljer dessa fälgarna med de måtten?


Såg du föresten min fråga angående larmet, att jag testat att försöka aktivera det på 7 olika sätt utan resultat?


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 28 jan 2011, 23:39

Hej!

Filtret till lådan sitter enkelt till, du behöver inte lossa något annat än oljetråget vilket du ändå måste göra vid service, filtret lossar du sedan med clips.

Det kommer nog åka ur runt 4-5 liter olja och mer vill du inte ha ut, se till att rensa magneten i tråget från ev. metallsplitter, samt installera det nya filtret korrekt med packning osv.

Jag vet tyvärr ingen som säljer fälgar mer än de man sett på blocket osv. (hade en släkting som ägde ett företag däck o fälg-företag men han la ner det för ett år sedan)..

Jag tror dock att sådana fälgar med däck är väldigt dyra, du kanske bara skulle köpa några billiga plåtisar å blocket istället, om du enbart ska ha dom som vinterhjul.

Jag kanske är blind men jag hittar inte din fråga ang. larmet :( , fungerar det inte om du låser dörren med nyckeln eller med fjärrdosa?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Eagle_Vision
Hedersmedlem
Inlägg: 496
Blev medlem: sön 02 jan 2011, 13:38

lör 29 jan 2011, 00:03

Avenger skrev:Hej!

Filtret till lådan sitter enkelt till, du behöver inte lossa något annat än oljetråget vilket du ändå måste göra vid service, filtret lossar du sedan med clips.

Det kommer nog åka ur runt 4-5 liter olja och mer vill du inte ha ut, se till att rensa magneten i tråget från ev. metallsplitter, samt installera det nya filtret korrekt med packning osv.

Jag vet tyvärr ingen som säljer fälgar mer än de man sett på blocket osv. (hade en släkting som ägde ett företag däck o fälg-företag men han la ner det för ett år sedan)..

Jag tror dock att sådana fälgar med däck är väldigt dyra, du kanske bara skulle köpa några billiga plåtisar å blocket istället, om du enbart ska ha dom som vinterhjul.

Jag kanske är blind men jag hittar inte din fråga ang. larmet :( , fungerar det inte om du låser dörren med nyckeln eller med fjärrdosa?
Fan vad skönt att höra att jänkarna har tänkt till där japsarna misslyckades med AW-lådan till Volvo 850 :)

Ska forska vidare i detta med fälgarna :) Men klart man vill ha fina fälgar även på vintern ;) Är ju en lyxbil. Måste se fint ut ;)

Jag är nog också blind. Jag hittar det inte heller. Måste har blivit något irriterande fel när jag skulle skicka det.

Iallafall, jag och polaren testade det du sa med att låsa in sig själv. Ingen reaktion. Vi testade med att gunga bilen, rycka i handtagen, låsa in sig och pilla på alla knappar och reglage och även starta motorn. Ingen reaktion på nåt alls.

Fattar inte det. Bilen ger ett kort tut när man låser den. Men inget mer händer. Och det enda som blinkar när den är avstängd är "Anti-theft"-lampan på stereon, och den har knappast något med larmet att göra....eller?


Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14439
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

lör 29 jan 2011, 00:17

Hej!

Du kanske inte har något larm installerat sen fabrik (tillval), utan ljudet man hör när du låser bilen är endast en indikation på att centrallåset har låsits med fjärrdosa.

Och att det står Anti-Theft på stereon betyder att den kan ha kod och har inget med bilens larm att göra.

Det lyser ingen lampa i instrumentpanelen när du låser bilen med antingen nyckeln i dörren eller med fjärrlåset?

Det ska lysa/blinka en röd lampa som säger "Alarm" på instrumentpanelen om larmet fungerar/finns.

PS, visst måste man ha fina fälgar även på vintern, det är faktiskt en lyxbil, när dom såldes nya så var dom inte billiga ;)

Mvh
Jonathan


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Skriv svar