Välkommen till Sveriges största forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller!

LED-lyktor till Dodge Charger

Här diskuteras Dodge, Ram och SRT
Användarens profilbild
SandmanNet
SUV
Inlägg: 232
Blev medlem: mån 04 jun 2012, 17:54

LED-lyktor till Dodge Charger

Har kollat då och då på dessa LED-lyktor till min Charger. Men är det lagligt i Sverige? Alltså, vet ju flera bilmärken som har LED-lampor, men finns det risk att dessa inte uppfyller någon obskyr svensk lag?

Här är dom jag kollat på
Bild
Annons
Användarens profilbild
Avenger
Administratör
Inlägg: 14740
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: LED-lyktor till Dodge Charger

Hej!

Har du inte original Xenon/HID-lampor på bilen? De lamporna du länkar till fungerar tyvärr inte om bilen har OEM Xenon står det i annonsen, men tror att det finns andra annonser som avser original xenonlampor.

För övrigt så tror jag dock inte att de är inte helt godkända, är lite osäker vilken märkning de har, men eftersom bilen är en import så tror jag inte någon bryr sig. Rent generellt så finns det dock en risk att ljusbilden blir försämrad när det gäller nyare bilar då originalstrålkastarna ofta fungerar bäst, fast hos äldre bilar brukar det vara tvärtom, då ger eftermarknadslampor för det mesta en bättre ljusbild, t ex. hos äldre Voyagers osv. I regel så brukar eftermarknadsstrålkastare även vara av lägre kvalité vad gäller materialet osv., men i det stora hela fungerar de helt okej.

Jag hade nog köpt dem då de såg väldigt schyssta ut, det är alltid kul att uppdatera saker som strålkastare, fälgar osv., man kan med fördel montera i någon starkare halogenlampa från Philips eller Osram (inga andra märken rekommenderas) så blir ljusbilden troligtvis acceptabel, men vem vet, de kanske ger en jättebra ljusbild beroende på om de lyckats med konstruktionen/designen.

Mvh
Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarens profilbild
SandmanNet
SUV
Inlägg: 232
Blev medlem: mån 04 jun 2012, 17:54

Re: LED-lyktor till Dodge Charger

Jo det är korrekt att jag har Xenon, och jag länkade till fel produkt, dom har samma fast för Xenon-modellerna.

Xenon-lamporna som sitter på lyser dock ruskigt dåligt som helljus, så jag skulle ju inte vilja att det blir sämre dock.
Bild
Användarens profilbild
Kameramannen
SUV
Inlägg: 368
Blev medlem: lör 18 aug 2012, 18:29

Re: LED-lyktor till Dodge Charger

Det är på pappret aja baja att göra, men sen är det en helt annan femma vad de släpper igenom...
Skriv svar