Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

RADIOKODER: Chrysler, Dodge och Jeep och andra märken..

Alla Chrysler-bilar här
Användarvisningsbild

Trådskapare
Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

ons 23 mar 2016, 11:04

Tips om vart man kan handla/få tag i radiokoder till sin bil:

Kolla med http://www.ukbookshelf.co.uk i Storbritannien (hänvisa till oss på USAbilforum), de brukar kunna ordna fram koder till de flesta bilmärken på marknaden såsom Chrysler, Dodge och Jeep och även andra märken (Ford osv.). Ofta får man svar samma dag och koderna kommer till 99% att fungera, dessutom har de riktigt bra priser på under 100 kr/kod.

Man kan även prova att kontakta någon Chrysler-/Fiat-/Jeep-bilhandlare i Sverige om man behöver en kod till sin Chrysler, Dodge eller Jeep. Vissa ordnar fram koderna gratis men andra kan ta mycket betalt!

Det man behöver ha till hands är S/N-numret och Part-numret som står på etiketten på stereon (man måste demontera enheten från instrumentpanelen, men det är ofta enkelt gjort). Kontaktar man dock Chrysler i Sverige så kan det räcka med reg-nr/VIN-r/chassinumret.

Notera! Har du slagit in fel kod för många gånger så kommer det att stå "Wait" eller liknande i displayen, då behöver du vänta i runt 2 timmar med radion igång (slå på tändningen på första tändningsläget "ACC" och stäng av all annan utrustning i bilen så att batteriet inte dras ut om du nu inte planerar en resa som tar över 2 timmar). Efter väntetiden så kommer du återigen få möjlighet att slå in koden. Blir det dock fel för många gånger så kan stereon låsas helt och hållet (i minnet) varav det i princip blir omöjligt att återställa den utan att demontera stereon ända ner till kretskortet osv.

Du får ENDAST begära en radiokod om du är ÄGARE till bilen/stereon eller hjälper en bekant!


Mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Annons
Användarvisningsbild

Fordsweden
Station Wagon
Inlägg: 8
Blev medlem: fre 18 nov 2011, 18:41
Ort: Ystad

fre 01 maj 2020, 08:43

AF44990F-D86A-4288-BA47-61F4DC79FB0A.jpeg
Här kommer jag med en beskrivning som jag sparade över 2800 spänn på :D
För er som har denna typ av stereo med navigation, Chrysler Sebring 2008 och ev inte har en fungerande fm radio! samt är ute efter en uppdatering av nya kartor får man räkna med hos en återförsäljare av Chrysler i Sverige alt verkstad från 3000 kr och uppåt för en uppdatering av mjukvara och kanske en uppdatering av karta! Jag hittade denna kille i Lettland (www.navifix.eu) som tar endast 99€ för en uppdatering av ny programvara samt nya kartor. Laddas ner via en länk och betalning via Paypal, man kan även beställa färdiga dvd skivor för extra 19€ , jag gjorde det sistnämnda då det är bara att mata in i stereon efter varandra. Dock tar det typ 1 1/2 timma att uppdatera i bilen samt att motorn måste vara igång. Det följer med bra beskrivning av hela förloppet, så det hela känns väldigt tryggt. Allt fungerar utmärkt och kul blev det när radion kom igång igen...


Användarvisningsbild

evald
Station Wagon
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 01 jun 2020, 14:45

mån 01 jun 2020, 15:00

Part no PO5091508AH


Skriv svar