Sida 1 av 1

Motortemperatur Voyager 3.6 -13

Postat: fre 26 apr 2019, 17:41
av affe76
Hej.

Jag har fått lite problem med tempen på min Voyager.
Den har alltid legat stabilt på mitten på mätaren och ca 90 grader. Nu drar den iväg och pendlar väldigt ”oroligt” mellan 110 till 120 grader. Fyllt på vätska då det var lågt i kärlet men det hjälpte ej.
Nu är frågan om det kan ha kommit in luft och om motorn är känslig för det och man måste lufta ur eller om den fixar det själv? Hur luftar man i så fall? Sen jag fyllde på så har det inte sjunkit något alls i expansionskärlet, det borde det väll? Har beställt en termostat fall i fall då det är lite leveranstid på dem. Är lite förtvivlad då frun kör denna bilden men hon har nu tagit min Jeep GC 5.9, min älskling. Jeepen då alltså

Hälsningar
Alf


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Motortemperatur Voyager 3.6 -13

Postat: lör 27 apr 2019, 10:43
av pingis
Hej! Det är surt när bilen jävlas. Jag hade själv en helt annan Chrysler som fick orolig motortemperatur utan att något verkade vara trasigt. Det visade sig vara vanligt att locket på expansionskärlet tappar spänsten. Jag bytte lock och bilen mådde bra igen. Du kan till och med testa att lägga en lös o-ring mellan lockets gummiring och vätsketanken för att testa om detta är ditt problem. En o-ring är ju ingen permanent lösning utan mer en folkracelösning. Dock kan detta experiment förhoppningsvis hjälpa dig att ringa in kylarlocket som boven i dramat.

Re: Motortemperatur Voyager 3.6 -13

Postat: sön 28 apr 2019, 11:52
av affe76
pingis skrev:Hej! Det är surt när bilen jävlas. Jag hade själv en helt annan Chrysler som fick orolig motortemperatur utan att något verkade vara trasigt. Det visade sig vara vanligt att locket på expansionskärlet tappar spänsten. Jag bytte lock och bilen mådde bra igen. Du kan till och med testa att lägga en lös o-ring mellan lockets gummiring och vätsketanken för att testa om detta är ditt problem. En o-ring är ju ingen permanent lösning utan mer en folkracelösning. Dock kan detta experiment förhoppningsvis hjälpa dig att ringa in kylarlocket som boven i dramat.

Hej.

Tack för tipset, ska kolla det idagBild

Hälsningar
Alf


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Motortemperatur Voyager 3.6 -13

Postat: tis 19 nov 2019, 20:37
av Anders Ason
Hur gick det?