Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Chrysler 45RFE fungerar inte.

Jeep, det välkända 4x4 bilmärket
Användarvisningsbild

Trådskapare
Jeepj20
Station Wagon
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 08 sep 2018, 21:11

lör 08 sep 2018, 21:24

Har köpt en 2005 Cherokee som var körd med läckande 45RFE automat. Vid köpet fungerade den hjälpligt på backen, ettan och tvåan men det tog ett tag innan lådan började dra. Felkoden var P1791 ”Loss of prime”. Oljan luktade bränd så jag bytte filter och fyllde i fem liter, lossade oljekylarslangen för att spola lådan men inget hände. Ingen olja pumpas ut, ingen kraft till hjulen. Vad är felet? Är det något som hängt sig ich går att laga eller är det bara att byta låda?


Annons
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14678
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 09 sep 2018, 15:46

Tjena!

Lossade du rätt slang till kylaren? :) Det kommer enbart olja från en slang (en är IN och en är UT så att säga).

Hur långt har bilen rullat?

Mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Jeepj20
Station Wagon
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 08 sep 2018, 21:11

tis 11 sep 2018, 08:24

Jo jag lossade rätt men när inte det funkade lossade jag även den andra utan framgång. Har även kollat att filtret inte är spräckt och suger luft. En konstig sak är att när jag kollade tryckgivaren kom det inte ut någon olja ur givarhålet. Inte en droppe!?!
Vad har hänt? Kan oljepumpen haverera utan att det blir spån i oljan eller finns det nån bypass-ventil som hängt sig så den inte pumpar?
Bilen har gått 15000mil


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14678
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

tis 11 sep 2018, 23:23

Hej,

Kollade du även så att filtret sitter åt korrekt samt att O-ringen är där den ska?

mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Jeepj20
Station Wagon
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 08 sep 2018, 21:11

tor 13 sep 2018, 06:43

Jo, tätningen bytt och inget läckage. (Testade genom att trycksätta inloppet på filtret) . Nästa steg är att överfylla lådan bara för att vara säker men det blir inte förrän till helgen.
Funkar inte det är det väl bara att riva den om det inte är någon som har nåt hett tips?


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14678
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

ons 26 sep 2018, 23:14

Tjena!

Hur har det gått med lådan?

Har inga jättevärdefulla tips utan mer avancerad felsökning..

mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Jeepj20
Station Wagon
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 08 sep 2018, 21:11

tor 27 sep 2018, 12:09

Håller på att plocka ner den. Får se vad jag hittar.


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14678
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

tor 27 sep 2018, 12:48

Surt :( Men hoppas det löser sig!

mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Skriv svar