Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Grand Voyager - 07 CRD 2.8 diesel automat - Felkod P1776 - Solenoid Switch Valve In LR Position

Alla Chrysler-bilar här
Användarvisningsbild

Trådskapare
Tompa_H
Minivan
Inlägg: 33
Blev medlem: mån 23 mar 2015, 12:39

tis 19 nov 2019, 13:35

Hej på er!

Min gamle Chrysler försöker säga mig något... Det här är en av flertalet Ge-kås-turer där bilen hittar på något. Aldrig svårt att hålla sig vaken på hemvägen, då man inte vet hur långt man kommer. :D

Denna gång, så märkte jag efter en 10 min färd hemåt att den inte växlade upp när jag förväntade mig. (låg i 40-50km/h) Noterade då att motorlampan tänts, så jag körde in på en liten parkering och stoppade lite. Ingen konstig lukt och olja och vatten finns i bilen. Jag testade att starta igen för att se om lampan kanske slocknade, men nej. Jag testade då att köra iväg hemåt igen, men nu växlade den helt normalt igen, så jag bedömde att jag kör hemåt och håller tummarna (dryga timmen kvar i det läget). Inga problem på hemvägen - om något så gick motorn bättre än vanligt. :)

Nu har jag läst av felkod hos en av favoritmekanikerna i trakten och det visar sig att det mycket riktigt har med växellådan att göra: P1776 - Solenoid Switch Valve In LR Position

Vi nollade felkoden och nu har jag kört lite utan att motorlampan tänts. När man googlar på felkoden så känns det som riktigt dåliga nyheter: "svårt, viktigt och dyrt".

Nu till min fråga - Kan en sådan felkod vara en "one-timer", eller kan jag lita på/räkna med att den dyker upp snart igen och att något behöver göras?

Har ni några erfarenheter av liknande art? Några tips?


Annons
Användarvisningsbild

Trådskapare
Tompa_H
Minivan
Inlägg: 33
Blev medlem: mån 23 mar 2015, 12:39

tis 19 nov 2019, 13:57

Det slog mig nu, när jag skrev ner berättelsen - Det hände i en ganska brant uppförsbacke. Kan det vara något med nivån på växellådsoljan? Att den mätte "lågt" p g a lutningen?
Aldrig funderat på det förrän nu - Kan man kontrollera nivån på växellådsoljan på enkelt vis? Hur?


Skriv svar